بادام کوهی یا الوک یکی از انواع بادام اشکی است که با قیمت مناسب تری نسبت به بادام درختی برای کاربردهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.
بادام کوهی چیست؟
بادام کوهی میوه ی درختچه های کوتاه قدی است به همین نام.
این درختچه ها در کوهپایه ها به صورت کاملا خودرو رشد می کند.
فصل برداشت و ثمر دهی این گیاه در اواخر فصل بهار می باشد.
تقریبا تمامی قسمت های بادام کوهی از ساقه و برگ گرفته تا میوه ی آن دارای خاصیت دارویی می باشد.
این نوع بادام بو داده بومی کشور ایران می باشد.
بادام کوهی تلخ بوده و چنانچه مغز آن به حال خود گذاشته شود، نمی تواند برای مصرف خوراکی مورد استفاده قرار گیرد.
مرکز خرید بادام کوهی
در سراسر کشور مراکز بسیاری هستند که بادام کوهی را برای فروش عرضه می کنند.
اما آنچه برای خریداران به ویژه خریداران عمده اهمیت دارد این است که آیا آلوک را به قیمت مناسبی به دست می آورند یا خیر؟
آیا مغز بادام کوهی از کیفیت لازم برخوردار می باشد؟
برای اینکه چنین دغدغه هایی وجود نداشته باشد پیشنهاد ما این است که خریداران بادام کوهی حتما از مراکز معتبر نسبت به خرید بادام کوهی اقدام کنند.
خرید اینترنتی بادام کوهی
شلوغی خیابان ها و وقت مفیدی که بیهوده در ان برای تهیه یک کالای خاص تلف می شود، موجب شده تا امروزه اینترنت به ابزار مهمی برای انجام انواع خرید و فروش ها تبدیل شده است.
خرید و فروش اینترنتی در حوزه خشکبار نیز از جایگاه ویژه ای برخوردار است به طوری که امروزه بسیاری از افراد برای تهیه انواع بادام، پسته و دیگر محصولات از اینترنت بهره می برند.
بادام کوهی تلخ و یا الوک شیرین نیز از دیگر محصولاتی است که فروش عمده و جزئی آن ها به صورت اینترنتی صورت می پذیرد.
فروشنده بادام کوهی را در کجا می توان یافت؟
بی شک کسانی که قصد خرید عمده بادام کوهی را داشته باشند تمایل دارند که آن را از فروشندگان دست اول تهیه نمایند.
حسن این کار در چیست؟
خرید الوک از فروشنده دست اول سبب می شود که قیمت های واقعی تری به خریدار پیشنهاد شود.
چرا که واسطه ها حذف می شوند.
اینترنت و فروشگاه های اینترنتی می توانند راهی موثر برای معرفی تولیدکنندگان و فروشندگان دست اول بادام کوهی باشند.
زیرا امروزه کمتر کسی را می توان پیدا کرد که به دنبال خرید یک محصول در حجم عمده بار سفر بسته و به شیوه ی سنتی یعنی حضور در محل اقدام به خرید نماید.
به طور کلی در استان های فارس، کرمان، خوزستان، سیستان و بلوچستان، بوشهر آلوک به وفور تولید می گردد و بی شک عمده فروشندگان آن را نیز می توان در این استان ها پیدا کرد.
بادام کوهی هم به صورت شکسته شده یعنی مغز بادام کوهی و هم به صورت با پوست سخت برای خریداران قابل سفارش می باشد.
لازم به ذکر است که از آن جایی که برای برخی از مشتریان خشک بودن مغز بادام کوهی اهمیت ویژه ای دارد، فروشنده ها ابتدا رطوبت آن را به وسیله ی دستگاه خشک کن صنعتی می گیرند و سپس اقدام به ارسال آن می نمایند.
قیمت بادام کوهی(الوک)
بادام کوهی را به جز الوک با نام های دیگری چون ارژن، آخورک و یا بادام کوهی پاسورک نیز در مناطق مختلف کشور می شناسند.
به طور کلی بادام کوهی نسبت به انواع دیگر بادام مانند بادام زمینی قیمت پایینتری دارد.
آیا می دانید دلیل این امر چیست؟
یکی از عمده ترین دلایل پایین قیمت آلوک خود رو بودن آن می باشد.
برای تولید گیاهان و یا درختچه های خود رو تقریبا نیاز به صرف هیچ گونه هزینه ی مالی و یا صرف وقت نیست.
عدم صرف هزینه برای آبیاری و یا سمپاشی و امثال ایناها موجب می شود تا قیمت تمام شده تولید آن به مراتب پایین تر از بادام درختی باشد.
این نوع بادام با شکل های مختلفی به بازار فروش عرضه می شود و از همین رو امری طبیعی است که قیمت فروش آن ها نیز متفاوت از یکدیگر باشد.
انواع شیوه های عرضه بادام کوهی به بازار فروش:
- بادام پاسورک با پوست
- مغز بادام کوهی تلخ
- مغز بادام کوهی شیرین شده
به طور کلی بادام ارژن تلخ مزه بوده و دارای پوست سختی شبیه بادام درختی است که انجام هر یک از مراحل شیرین سازی و شکست آن هزینه اضافی در بردارد.
فروش انواع بادام تلخ به قیمت روز
به طور کلی بادام تلخ دو نوع است.
- بادام تلخ کوهی
- بادام تلخ درختی
انواع بادام تلخ به دلیل همان طعم تلخ و زمختشان نسبت به بادام شیرین درختی قیمت پایین تری دارد.
البته لازم به ذکر است که قیمت روز بادام تلخ به مانند بادام شیرین همیشه یکسان نبوده و ثبات مشخصی ندارد.
لذا همواره توصیه ی ما بر این موضوع است که کسانی که قصد خرید عمده بادام ارژن دارند ابتدا قیمت روز آن را از فروشنده جویا شده و سپس اقدام نمایند.
صادرات الوک به کدام کشور ها انجام می شود؟
بادام کوهی یکی انواع بادام های صادراتی ایران به شمار می رود.
صادرات بادام کوهی به کشور های متعددی صورت می گیرد که از آن جمله می توان به کشور های عربی، روسه و … اشاره نمود.
اما همان طور که در بالا ذکر شد فروش بادام کوهی به اشکال مختلفی در بازار ایران صورت می گیرد.
به نظر شما برای صادرات بادام کوهی از کدام شکل آن می توان بهره برد؟
در ادامه به بیان این موضوع خواهیم پرداخت.
بادام کوهی که به عنوان میوه ی یک درختچه که بومی منطقه ایران است و متقاضیان خرید زیادی از سراسر دنیا دارد معمولا به صورت مغز بادام کوهی به خارج از کشور صادر می گردد.
برای شکست این محصول در حجم عمده کارگاه هایی با استفاده از دستگاه هسته شکن اقدام به شکست و جداسازی پوست از مغز می نمایند.
حالا که مغز الوک آماده شد آن را با بسته بندی های مناسب برای صادرات محیا می نمایند.
خواص بادام کوهی شیرین
قبلا هم گفتیم که میوه ی درخت بادام کوهی دانه ای شبیه بادام است با اندازه ای حدود 2 در یک سانتیمتر.
بادام کوهی شیرین شده هم با پوست و هم به صورت مغز شده به عنوان نوعی تنقلات محسوب می شود.
این محصول خوشمزه پای ثابت آجیل در دورهمی و شب نشینی های زمستان در برخی از مناطق ایران می باشد.
تا کنون خواص زیادی را به بادام کوهی نسبت داده اند که این فواید تنها محدود به میوه ی آن نبوده و از ریشه و ساقه و حتی گل های آن نیز برای مصارف دارویی می توان بهره های بسیار برد.
پس بهتر است تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا شما را با مزایا و مضرات بادام کوهی آشنا کنیم.
خواص میوه بادام کوهی
میوه ی بادام کوهی در درمان موارد زیر کاربرد دارد:
- سرفه
- سردرد
- خارش و مخملک
- تقویت بینایی
- تنگی نفس
- ورم های سینه و ریه
- رفع درد کلیه
- برطرف کردن قولنج
- از بین بردن سنگ کلیه
- رفع بوی بد عرق پا و زیر بغل
- درمان عقب افتادگی عادت ماهیانه بانوان
ریشه بادام کوهی و خواص آن
- پاک کردن طحال، کلیه و دفع کرم روده توسط دم کرده ریشه بادام کوهی امکان پذیر است.
- یکی از قدیمی ترین روش های درمان سوختگی در طب سنتی استفاده از خاکستر ریشه ی این گیاه می باشد.
- علاوه بر این ها ضمادی که از ریشه بادام کوهی تهیه می شود برای بر طرف کردن بسیاری از درد های عضلانی کاربرد دارد.
خواص صمغ بادام کوهی
صمغ درخت بادام کوهی را که در فصل تابستان از تنه ی آن خارج می شود ماده ای معطر است.
نام دیگر این صمغ جدو یا زدو است.
فواید ذکر شده برای صمغ بادام کوهی عبارتند از:
- رفع دندان درد
- از بین بردن سنگ مثانه
- تحریک اشتها
همچنین از صمغ آن در صنایع نساجی، کاغذسازی، صنعت چسب، لیتوگرافی و جوهر سازی استفاده می شود.
کاربرد ساقه ی بادام کوهی
از مهمترین کاربرد های ساقه ی بادام کوهی در تولید صنایع دستی است؛ البته برای این کار باید از ساقه های ایستای این گیاه بهره برد.
لازم به ذکر است که روغن بادام کوهی که به عنوان مهمترین فراورده این محصول تلقی می گردد نیز خود برای درمان بسیاری از بیماری ها مانند تنگی نفس و سیاه سرفه کاربد دارد.
موارد ذکر شده در بالا دلایل محکمی برای خرید این محصول توسط کارخانه های داروسازی در سراسر کشور برای بهره گیری از خواص آن می باشد.
اصول کاشت و پرورش بادام کوهی
بادام کوهی یکی از مقاوم ترین پوشش های گیاهی خود رو در کوهپایه های برخی از شهر های کشورمان است.
این نوع درختچه تقریبا در تمامی خاک های نیمه عمیق و یا عمیق رشد می کند و نیاز به آبیاری چندانی ندارد.
دمای مناسب برای رشد و ثمر دهی آن بین 10 تا 25 درجه سانتیگراد است و نسبت به کاهش دما مقاومت خوبی را نشان می دهد.
بذر بادام کوهی را در گلدان و یا در طبیعت می توان کاشت و برای این کار باید حفره ای در درون خاک ایجاد نمود و تعداد سه الی 4 عدد بذر را درون آن قرار داد و با خاک پوشاند.
برای پرورش این گیاه استفاده از بذر بیشتر از نهال توصیه می گردد.
در این صورت پرورش باغ های بادام کوهی با هزینه ی کمتر انجام خواهد گرفت.
قیمت صمغ بادام کوهی
از صمغ بادام کوهی به عنوان یکی از محصولات حاصل از درختچه آن یاد کردیم.
صمغ بادام کوهی را در کشور به نام های متعددی چون صمغ فارسی، صمغ شیرازی، آنگوم و زدو می شناسند.
این صمغ به رنگ های قرمز، سفید و زرد وجود دارد.
اساس درجه بندی کیفی آن ها نیز همین رنگ آن ها می باشد.
خاصیت چسبندگی بالا و جذب آب نسبتا زیاد توسط صمغ بادام کوهیاز یک طرف و قیمت مناسب آن از طرف دیگر، آن را به ماده ای کاربردی در تولید خوراک دام و طیور و نیز تولید کوهای گیاهی بدل نموده است.
هر ساله مقدار قابل توجهی از زدو با قیمت بسیار ناچیز به کشور های همسایه صادر می گردد.
با برنامه ریزی درست میتوان سود حاصل از فروش صادراتی صمغ فارسی را تا حد قابل توجهی افزایش داد.
قیمت بادام درختی تلخ
یکی دیگر از انواع بادام تلخ که در ایران تولید می گردد بادام درختی می باشد.
بادام درختی انواع مختلفی دارد اما می توان آن را از حیث طعم و مزه به دو دسته ی کلی بادام درختی تلخ و بادام درختی شیرین دسته بندی نمود.
بادام درختی شیرین خام و یا بوداده و شور به عنوان یک نوع تنقلات و مغز دانه ی مقوی مصرف خوراکی دارد.
در حالی که بادام درختی تلخ به همان شکل خوراکی نبوده اما می توان با انجام یک سری کارها تلخی آن را زدود.
بادام درختی تلخ شیرین شده برای تولید خلال بادام و بادام سفید شده نیز کاربرد دارد که البته قیمت آن نسبت به مشابه آن که از بادام شیرین به دست می آید مقرون به صرفه تر است.
قیمت فروش بادام درختی تلخ از قیمت بادام شیرین پایین تر می باشد و همچنین فراورده هایی که از ان به دست می آید مانند روغن بادام تلخ و … با نرخ مناسب تری عرضه می گیرد.
جالب است بدانید که در اکثر بار های بادام درختی ایرانی شیرین درصدی مغز تلخ نیز وجود دارد که میزان آن در بار های مختلف متفاوت است.
قیمت بادام زمینی در ایران
از دیگر انواع بادام تولید شده در کشورمان ایران بادام زمینی می باشد.
بادام زمینی نیز مانند سایر بادام ها دارای انواع مختلفی می باشد.
تعیین قیمت بادام زمینی در ایران تا حد زیادی بستگی به کیفیت طعم و سایز آن دارد.
هر چه اندازه ی مغز بادام زمینی درشت تر باشد دارای قیمت بیشتری نیز است.
بهترین بادام زمینی در ایران در مناطق شمالی کشور تولید می گردد که در میان آن ها بادام زمینی آستانه اشرفیه شهرت جهانی پیدا کرده است.
صادرات بادام زمینی ایران به کشور های ترکیه، عراق، روسیه و … انجام می گیرد.